FAQ

HUR LÄNGE ÄR ANMÄLAN ÖPPEN?
-Stafetten stänger anmälan på onsdagen den 16 september, de övriga loppen kan du anmäla dig till samma dag som loppet går. Självklart är vi tacksamma att så många som möjligt anmäler sig så tidigt som möjligt!

VAR SPRINGER MAN LOPPET?
-Start och mål är på själva Frihamns Piren, där Racing banan nu ligger (racingbanan skall monteras ner när Volvo Ocean Race båtarna kommer in senare i sommar). Asfaltsbanan kommer att ligga kvar och vi springer precis som förra året ett varv på banan för att sedan springa ut mot Lindholmen Science Park  och tillbaka. Stafetten är ett varv ut från Frihamen och tillbaka. Knatte och Barnloppet springer man på själva Frihamnspiren. Mer exakt banläggning och karta kommer i april.

VILKA TIDER ÄR DE OLIKA LOPPEN?
-Knatteloppet startar kl. 13.00 därefter springer Barnen 13.30 och sedan är det dags för Stafetten kl. 14.00 och 16.00  startar 10km.och 5 km. Gåing. Uppvärmning från Friskis& Svettis startar ca 10 min. före varje lopp.

NÄR HÄMTAR MAN SIN NUMMERLAPP?
-Den hämtar du i centrala Göteborg (mer information längre fram om exakt ställe) på fredagen mellan 12 -20 eller på loppet dagen ute på Frihamnen mellan 10.00 – 15.00

FÅR MAN HÄMTA EN NUMMERLAPP ÅT NÅGON ANNAN?
-Självklart får man det. Du kan hämta åt dina vänner och arbetskamrater, försök att få med bekräftelse mailet. Men vi löser det så klart ändå. Är ni ett företag som springer så räcker det att en av er hämtar nummerlappar. Men givetvis är ni alla välkomna. Förra året bjöd vi på kaffe och snackade löpning :-))

HUR FÅR JAG MER INFORMATION?
-Här på hemsidan, på Facebook och genom nyhetsbrev. Har du frågor så maila eller ring oss gärna.

HUR TAR JAG MIG TILL FRIHAMNEN?
-Det tar 12 minuter att gå från Centralen till området. Annars fungerar bussen eller spårvagnen 5, 6 eller 9 utmärkt. Gå gärna in på reseplaneraren för exakt tidtabell. Mer information kommer här längre fram i sommar!

OM JAG BLIR SJUK OCH INTE KAN SPRINGA?
-Precis som de flesta andra lopp så kan man inte lämna tillbaka sin anmälan. Men vi försöker vara så flexibla det bara går, så därför får du gärna ge din biljett till någon annan. (då springer din vän i ditt namn, vill du ändra till ditt egna namn så tillkommer 250:-)
Vill man vara med och stödja, så kan man köpa en biljett även om man vet att man inte kan springa den dagen.